diumenge, 7 d’abril del 2024

DIA INTERNACIONAL DE LA VISIBILITAT TRANS 2024

El 31 de març, Dia Internacional de la visibilitat Trans*, ens recorda els desafiaments quotidians que enfronten les persones trans i, alhora, ens permet
celebrar els avenços que hem aconseguit fins ara.

Les Papallones Liles, un any més, renovem el nostre compromís de treballar juntes per superar aquestes barreres i construir un món on tothom pugui viure sense por i amb plena llibertat de ser qui som.

Al celebrar la diversitat i promoure la igualtat de drets estem establint les bases per a una societat més justa i inclusiva per a tothom. Juntes, tenim el poder de fer un canvi significatiu.

 

Per la commemoració d’aquest any, hem dut a terme dos esdeveniments que han omplert una tarda a la BibliotecaMunicipal de Creixell de coneixement, reflexió i inspiració.


La primera activitat ha estat enfocada a la mainada amb la lectura, a càrrec de la jove Alícia Dumall, del conte "Ara em dic Joana" de Jessica Walton. 


“Ara em dic Joana" és una història commovedora, dolça i tendra sobre ser qui s’és. Una obra valenta que ens ofereix la possibilitat d'educar amb valors,  promoure la diversitat i fomentar la importància de ser persones autèntiques. Aquest llibre és una eina que acosta als infants a la temàtica de la diversitat de gènere, posant un fort èmfasi en el respecte i la integració. En acabar el conte hem fet un taller de manualitats per conèixer els colors que identifiquen el col·lectiu trans*.



Tot seguit, i per a un públic més adult, ha tingut lloc la presentació del fanzín "Akelarre", a càrrec de Manuela Valenzuela Sanz.



“Akelarre” és un recull de <<textos sobre bruixes, escrits per bruixes o per a bruixes>>.

Des d’aquí volem agrair a la Manuela la seva extraordinària contribució i la seva generositat en compartir el seu relat "Ella", inclòs en el fanzín. Un relat homenatge a Ella Nik Bayan, una valenta dona trans que va enfrontar una persecució inimaginable a l'Iran i que lamentablement va perdre la vida sacrificant-se a la foguera al centre de Berlín.

-A qui cremem a la foguera?- planteja una pregunta crucial sobre la responsabilitat compartida en la lluita contra la intolerància i l'opressió. Ens recorda que, tot i que ens assenyalen per dividir-nos i aïllar-nos, quan anem plegades som més fortes.

La Manuela Valenzuela Sanz és una destacada activista feminista i emprenedora en campanyes d'igualtat. Amb una passió ardent per la justícia social i la igualtat de gènere, la seva filosofia de "continuar desaprenent de la vida per tornar a aprendre de la manera correcta" és una inspiració per a tothom.

La seva contribució no només enriqueix la nostra comprensió i apreciació de la diversitat i la lluita pels drets humans, sinó que també serveix com a recordatori potent dels desafiaments que enfronten les persones marginades i discriminades arreu del món.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada