dissabte, 23 de març del 2024

LES PLANTES DE LES BRUIXES

Sabíeu que la calèndula protegeix dels malsons i que fer un saquet amb els seus pètals propicia els somnis profètics? Que la lavanda és ideal pels estats d’ansietat o
que amb el romaní, la sàlvia i el llorer, entre d’altres plantes, podem fer un ram per protegir casa nostra?

Avui les Bruixes de Creixell hem descobert alguns dels secrets sobre el poder que guarden les plantes aromàtiques i medicinals i l’ús que en podem fer d’elles, tal i com feien les bruixes, dites així per no ajustar-se als rols femenins prescrits per a elles, perquè ser una dona sàvia era una amenaça per a la masculinitat patriarcal.

Les bruixes han estat, tradicionalment, dones coneixedores en profunditat dels poders terapèutics de les plantes. El seu coneixement de la natura ha estat transmès, de generació en generació, i ha servit per l’elaboració de remeis per guarir qualsevol afecció que presenti l’organisme (afeccions digestives, respiratòries, esquelètic musculars, hepàtiques, renals, urogenitals, dermatològiques, de tipus nerviós, problemes vinculats a la salut de la dona…). També són conegudes pels seus preparats amb connotacions màgiques, bé a través de filtres d’amor, amulets de protecció i rituals de neteja energètica de les persones o espais a través dels fumers o preparats específics per la dona per tractar afeccions vinculades a la salut femenina.
 
Avui les Bruixes de Creixell hem fet un viatge al món de les plantes aromàtiques de la mà de la Núria Cosiall, gran coneixedora de les propietats medicinals de les plantes i especialista en tècniques de balneoteràpia i teràpies naturals.

En un espai embolcallat de natura i d’essència, el viatge ens ha dut a connectar també amb nosaltres mateixes, a sentir-nos part de la natura, a connectar amb els aromes i deixar-nos dur pel goig dels sentis. Hem creuat llindars màgics, hem sentit l’energia purificadora de l’espai, hem entrat accelerades pel ritme al que estem acostumades i hem sortit relaxades.

La Núria és una dona sàvia connectada amb la natura que transmet pau i harmonia, que sap preparar remeis i pocions, que sap transmutar l’energia perquè aquesta sigui neta i equilibrada. Gràcies als seus coneixements, transmesos de generació en generació, les Bruixes de Creixell ara som una mica més sàvies.

Si teniu oportunitat, deixeu-vos embruixar per la màgia de la finca L’Hort de la Sínia, un espai de pau i benestar on podreu gaudir de massatges terapèutics, tractaments corporals, sauna, banys aromàtics, tallers o simplement passejar pel camí sensorial. Sigui quina sigui la vostra tria, us fareu un regal.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada