diumenge, 10 de març del 2024

V CERTAMEN LITERARI DE NARRATIVA CURTA PAPALLONES LILES

Rebre un premi literari fa molta il·lusió, fer-ne entrega també; les membres del jurat som en part responsables de l’alegria de les persones premiades. Una alegria que al llarg de la vetllada literària d’ahir es va anar contagiant entre el públic.  

L’acte va estar amenitzat per la violoncel·lista i poetessa Glòria Coll Domigo, qui ens va interpretar les peces musicals Fragment d’una sonata per violoncel i baix continu, de Michel Corrette (música barroca), Bad Girls, de M.I.A i altres de creació pròpia. En una de les peces l’artista ens va recitar el poema El vostre desig del llibre A través (LaBreu Edicions, 2022) de qui n'és l'autora.


L’acte va estar presentat per la companya Pilar Català. Van intervenir l’alcaldessa de Creixell Montserrat Muñoz Madueño, la regidora d’Igualtat Chelo Picón, el regidor de cultura Jordi Llopart i la Raquel Sans i Guerra, diputada al Parlament de Catalunya per Tarragona, vicesecretària general de feminisme i LGTBI, així com llicenciada en periodisme, a qui li estem molt agraïdes per la seva presència i pel seu discurs; les seves paraules ens encoratgen encara més a seguir treballant per la causa feminista.


També hi eren presents altres regidors i regidores de la Corporació Municipal, així com la directora dels Serveis Territorials del departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Tarragona Eva Ferran, i un públic agraït i proper amb qui vam gaudir d’aquesta vetllada literària on, un cop més, es va posar de manifest que cultura i feminisme han d’anar de la mà.


Sense dubte, però, les protagonistes de la vetllada van ser les guanyadores del certamen literari 2024: Àlvar Llobet Sotelo, Marta Llobet Sala i Núria Márquez Lozano.

Enguany el premi en la categoria juvenil va quedar desert perquè cap dels relats presentats s’adequaven a les bases. En la categoria adulta, tot i que a les bases només constaven dos premis, les membres del jurat van decidir que tots tres relats eren mereixedors d’un premi.

Els noms del guanyador i les guanyadores els van donar a conèixer les membres del jurat Vivian Segurana Cuesta, escriptora, comunicadora i dinamitzadora cultural. Vicepresidenta de l’Associació Papallones Liles i membre del jurat del Certamen Literari Papallones Liles des de l’any 2020. La Maria Dolores García Pastor, escriptora i periodista, ha exercit de crítica literària a diferents mitjans de comunicació tot i que, actualment, es dedica a temps complet a la literatura i acaba de publicar la seva sisena novel·la, Las voces del barranco. Guanyadora de la segona edició del Certamen Literari Papallones Liles és jurat del mateix des de la seva tercera edició. Maribel Pérez Fontanillas, filòloga i responsable de la Biblioteca Municipal de Creixell, enguany s’ha estrenat com a membre del jurat del Certamen Literari Papallones Liles, tot i que ja havia participat amb aquest càrrec en altres certàmens.

L’entrega de premis va estar acompanyada d’una lectura, a càrrec de les membres del jurat, d’alguns dels fragments dels relats premiats.


Tanmateix, la vetllada també va tenir com a protagonista la presentació del llibre Papallones Liles, recull del tots els relats guanyadors anys 2020 a 2024 i del que ben aviat un en parlarem en un altre post, perquè en el post d’avui el protagonistes són els relats guanyadors d’aquest any que podeu llegir clicant damunt del títol.


Primer premi 2024: LI DEIEN CARMETA, d'Àlvar Llobet Sotelo

Segon premi 2024: NO DEFALLIM, CRONOLOGIA D'UNA VICTÒRIA, de Marta Llobet i Sala

Tercer premi 2024: LA BUFANDA, de Núria Márquez Lozano





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada