dissabte, 20 d’abril del 2024

LAS VOCES DEL BARRANCO

Parlar de llibres, parlar d'autores i d'autors. Llegir les seves històries, escoltar la història de com es van gestar i gaudir d'una vetllada  literària on cada pàgina és un viatge de descoberta.

Avui, amb l’escriptora Maria DoloresGarcía Pastor i la seva novel·la 

LAS VOCES DEL BARRANCO.

 

Ambientada al segle XIX, una època de canvis constants on les dones eren domini dels homes, la novel·la ens relata la història de dones que es van atrevir a desafiar els convencionalismes de la seva època. 

A través de la Úrsula, la seva protagonista, abandonada pel seu pare abans de néixer, coneixerem la gent d’un poble on el seu al·licient és la fabulació i la maldat.

Coneixerem també a la Clemencia, una noia burgesa que agafarà les regnes de la seva vida més enllà dels límits del seu poble i de la seva família. 


LAS VOCES DEL BARRANCO és un homenatge a totes aquelles dones que es van atrevir a enfrontar-se al món i a la seva estricta moral per viure la vida a la seva manera.


Amb un llenguatge àgil i proper, un ús del vocabulari talentós i una descripció detallada tant dels personatges com de l’entorn i els fets, l’autora ens endinsa de ple en una història on no hi manca acció, amor, espiritisme, atemptats anarquistes, rancúnies...






La Maria Dolores és llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB, ha treballat com a periodista en premsa, ràdio i agencies de comunicació. Ha col·laborat ressenyant i recomanant llibres en diferents mitjans de comunicació. Ha publicat relats en revistes a nivell nacional i internacional, també és coautora en diverses antologies narratives. Ha guanyat varis premis literaris, entre ells el II Certamen Literari Papallones Liles, del que es jurat des de la 3a edició. També ha estat jurat en altres certàmens literaris i ha publicat varies novel·les, LAS VOCES DEL BARRANCO és la sisena.

Tot plegat, una vetllada enriquidora amb una escriptora talentosa i una entrevista conduïda per la Vivian Segurana a l'acollidora Biblioteca Municipal de Creixell

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada