dissabte, 2 de març del 2024

MURAL 8M 2024

Com diu Jaume García en el seu article, la valentia té nom de dona com el tenia Rosa Parks. La lluita feminista contra la discriminació encara existent és una batalla diària, on l’expressió artística hi té un espai central, i més si és visible des del carrer. L’art forma part, doncs, del paisatge creixellenc, visible cada dia, de la mateixa manera que la lluita feminista necessita exercir-se cada dia. 

Des d’avui tenim un nou mural 8M a la Rambla de les Moreres de Creixell, enguany l’artista ha estat la guanyadora del 1r concurs d’art mural Artivisme, la Judit Sanmartí Dea, amb l’obra titulada Empenta reivindicativa. L’obra representa una dona valenta, agosarada, en actitud decidida, ubicada a Afganistan, amb una motxilla per anar a estudiar en un país on no deixen estudiar les dones.

La força i l’empenta queden reflectides en aquesta mirada directa d’una noia posicionada cap endavant i carregada amb una motxilla que representa el pes de les dones al llarg de la història.

Les membres del jurat han estat la Betty Ghoul, autora del 1r mural 8M l’any 2017, creadora artística i dissenyadora gràfica, la pintora Joana Bonan autora del mural 2018  i la Paloma Dumall, representant de l’Associació Papallones Liles.



Judit Sanmartí. Foto: TotsTarragona21


  

 


     





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada